رد شدن به محتوای اصلی

گفتگو با شکوهه عمرانی شاعر ، مترجم و فعال اجتماعی در سوییس



ابتدا لازم می دانم از طرف خود و همه دوستداران "بزرگ شیروان" از شما به خاطر فرصتی که به ما دادید تشکر و قدردانی بنمایم .


1- به عنوان نخستین سئوال خواهش می کنم در مورد تلاش های فرهنگی خود در خارج از کشور برایمان بنویسید ؟
خانم سمانه رحمتی با درود و ضمن اظهار خوشوقتی از آشنایی با شما فعالیت های فرهنگی من در ژنو شامل ترجمه ی اشعار شاعران فرانسوی زبان ، اشعار شخصی، تلفیق اشعار با سخنان ارد بزرگ ، تاسیس سایت رادیو تمدن ، ایجاد دو سایت فرهنگی و هنری کلید تمدن / فارسی و فرانسه ، سایت روزنامه ی کلید تمدن، ترجمه ی بخشی از سخنان ارد بزرگ به فرانسه، و تر جمه ی سخنان بزرگان در سه جلد و همکاری با بخش فرهنگی سازمان ملل می باشد.


2- ایرانیان مقیم سوییس و بخصوص شهر ژنو چه برنامه های فرهنگی مشترکی برگزار می کنند ؟
برنامه های سخنرانی ماهیانه و دعوت اساتید برای سخنرانی در مورد تاریخ و فرهنگ و ادبیات ایران ، تدریس زبان فارسی، چهارشنبه سوری، عید نوروز، شب یلدا و سیزده بدر


3- آیا روابط ایرانیان در خارج از ایران با یکدیگر نزدیک است ؟
متاسفانه باید بگویم خیر و آرزو دارم که روزی ایرانیان مقیم خارج از کشور صرفنظر از هرگونه تفاوت ها در کنار یکدیگر بمانند و فراموش نکنند که ما همگی در یک نقطه مشترک هستیم و آن ایرانی بودن است .
تنها نیروی اتحاد و همیاری بین افراد یک ملت مهاجر است که قدرت یک اقلیت را در بین اکثریت دو چندان میسازد.


4- از آنجایی که شما یکی از معدود ایرانیانی هستید که در خارج از کشور در بالاترین سطوح کشور میزبان فعالیت اجتماعی دارید و اخیر نامزد انتخابات پارلمانی سوییس بودید برای ما از برنامه های خود بگویید که در صورت راه یابی ، پیگیر آنها می شدید ؟
برنامه های من در صورت راه یابی به پارلمان بالابردن تعداد مسکن ارزان قیمت برای مبارزه با کمبود و گرانی مسکن
بهبود وضعیت بیمارستانها
و برابری حقوق زنان و مردان در مقابل کار یکسان می باشد


5- جالبترین خصیصه مردم سوییس چیست ؟ می گویند سوییسی ها خیلی اهل حساب و کتاب هستند آیا این قضیه صحت دارد ؟
بله سویسی ها خیلی مقتصد هستند.جالبترین خصیصه ی سویسی ها پر کار بودن ، دقت در کار و راستگویی و درستکاری است.


6- چه برنامه های برای نزدیکی دو ملت انجام می شود ؟
در این جا گروهی بنام انجمن ایران و سویس وجود دارد و کمیته ی این انجمن متشکل از افراد سویسی و ایرانی است.
این انجمن هرماه ماهنامه ای منتشر میسازد و اکثربرنامه ها و اخبار فرهنگی مربوط به ایران و سویس و سایر نقاط اروپا را از طریق پست الکترونیک یا پست معمولی به اطلاع میرساند.


7- استقبال از ترجمه سخنان بزرگان جهان و بخصوص ارد بزرگ و ترجمه کتاب آرمان نامه چگونه بود ؟ آیا راضی هستید ؟
مردم استقبال شایانی از این کتابها نمودند و من به نوبه ی خود از ترجمه ی این کتابها بسیار راضی هستم و خوشوقتم که توانستم کمکی ناچیز به فرهنگ کشورم نموده و سطح دانش و آگاهی خود را نیز گسترده تر سازم .


8- با توجه به شناخت عمیق شما بر اندیشه ها و سخنان "بزرگ شیروان" خواهش می کنم چند جمله تاثیر گذار از ایشان را برایمان نقل کنید .
تنها آرمانهای بزرگ است که به ما بینشی فرا دنیوی میدهد. ارد بزرگ
کمک به همنوعان عشقی است که به برجستگان کمک می کند راههای سرافرازی را بیابند. ارد بزرگ
برای رسیدن به بلندای بخشندگی باید از آز وجود خویش بگذری. ارد بزرگ


9- برگردیم به سوییس ، چرا بین شهرهای سوییس ژنو را انتخاب کردید ؟ نکته بارز این شهر چیست ؟
ژنو شهری است که بیشتر سازمانهای بین المللی را در خود جا داده است و این امکان رامی دهد که با همه ی ملیت ها آشنایی پیدا کنم. نکته ی بارز این شهر طبیعت سرسبز و زیبای آنست .


10- کدام یک از آثار باستانی کشور ما در سوییس شناخته شده تر است ؟
تقریبا هیچ گونه اثر تاریخی را در ایران نمی شناسند و من سعی کرده ام با ایجاد یک سایت به زبان فرانسه بخشی ازاین آثار را به آنها بشناسانم .


11- به عنوان آخرین پرسش ، رادیو کلید تمدن از چه زمانی کار خود را آغاز می کند ؟
رادیو کلید تمدن تا دو هفته دیگر شروع به کار خواهد نمود.


از اینکه به پرسش های ما پاسخ گفتید سپاسگذاریم .


گفتگوی "سمانه رحمتی" مدیر سایت "بزرگ شیروان" را با "شکوهه عمرانی" شاعر ، مترجم و فعال اجتماعی مقیم شهر ژنو در کشور سوییس را مطالعه نمودید .


نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

نگاهی آماری به کارآفرین های زن

وضعیت زنان و دختران کارافرین دانشگاهی در ایران و جهان در تحقیق دیگری، اهداف و انگیزه های خانمها عبارت بود از: شناخت فرصت و به دست آوردن پول و لذت بردن از کار. با توجه به نتایجی که از تحقیق «توسعه کارافرینی زنان و دختران دانشگاهی» به دست آمده است، می توان گفت که زنان کارافرین بیشتر در محدوده سنی ۳۰ تا ۵۰ سال قرار دارند (که بسته به ملیت، این سن متغیر است). در «فلسطین اشغالی»، میانگین سنی خانمها ۵۲ سال است، در حالی که میانگین سنی مورد مشاهده در «اروپا» و «امریکا» ۴۰ سال است و میانگین سنی زنان کارافرین شرکت کننده در تحقیق انجام شده در ایران ۳۴ سال است. متغیر سنی افراد شرکت کننده در این تحقیق ۱۹ تا 54 سال است (که از این میان 76% از آنها متأهل اند). 9/21% آنها قبل از کارافرین شدن دانشجو، 5/31% کارمند تمام وقت در شرکتی دولتی، 8/24% کارمند تمام وقت در شرکتی خصوصی، 1/17% کارمند پاره وقت، 1% بیکار، 6/7% خانه دار، 4/13% کارفرما، بودند. مهمترین انگیزه ها و اهداف زنان کارافرین ایرانی - بترتیب اولویت – عبارت است از: رضایت شخصی ، اثبات شایستگی های خود، کمک به دیگران، داشتن قدرت و موقعیت اجتماعی برتر

خردمند بزرگ حکیم عمر خیام

      حکیم عمر خیام (خیامی) در سال 439 هجری (1048 میلادی) در شهر نیشابور و در زمانی به دنیا آمد که ترکان سلجوقیان بر خراسان، ناحیه ای وسیع در شرق ایران، تسلط داشتند. وی در زادگاه خویش به آموختن علم پرداخت و نزد عالمان و استادان برجسته آن شهر از جمله امام موفق نیشابوری علوم زمانه خویش را فراگرفت و چنانکه گفته اند بسیار جوان بود که در فلسفه و ریاضیات تبحر یافت. تلاشها خیام در سال 461 هجری به قصد سمرقند، نیشابور را ترک کرد و در آنجا تحت حمایت ابوطاهر عبدالرحمن بن احمد , قاضی القضات سمرقند اثربرجسته خودرادر جبر تألیف کرد. خیام سپس به اصفهان رفت و مدت 18 سال در آنجا اقامت گزید و با حمایت ملک شاه سلجوقی و وزیرش نظام الملک، به همراه جمعی از دانشمندان و ریاضیدانان معروف زمانه خود، در رصد خانه ای که به دستور ملکشاه تأسیس شده بود، به انجام تحقیقات نجومی پرداخت. حاصل این تحقیقات اصلاح تقویم رایج در آن زمان و تنظیم تقویم جلالی (لقب سلطان ملکشاه سلجوقی) بود. در تقویم جلالی، سال شمسی تقریباً برابر با 365 روز و 5 ساعت و 48 د

بهترین جای عالم از دیدگاه خواجه نصیرالدین طوسی به روایت یاسمین آتشی

بهترین جای عالم از دیدگاه خواجه نصیرالدین طوسی عطاملك‌ جوینی‌ كه‌ یكی‌ از وزیران‌ دربار هلاكو می‌باشد و كتاب‌ تاریخ‌ جهانگشای‌ او معروف‌است‌ به خواجه نصیرالدین توسی گفت اکنون که ایران در زیر یوغ اجنبی است و هیچ جای نفس کشیدن نیست بهترین جای دنیا برای اقامت گزیدن کجاست ؟ تا از برای رشد و حفظ جان به آنجا در آییم خواجه خنده ایی کرد و گفت بهترین جا ایران است و از برای شخص خود من زادگاهم توس ، شما را دیگر نمی دانم مختارید انتخاب کنید و عزم سفر نمایید عطاملک پاسخ داد برای دانشمندانی نظیر ما بستر آرامش دروازه های باشکوهتری به روی آیندگان خواهد گشود و خواجه به طعنه گفت البته اگر آینده ی باشد ! چرا که فرار اهل خرد ، نفع شخصی عایدشان می کند  و در این حال دیار مادری همچنان خواهد سوخت امروز مهمترین وظیفه ما ایستادن و خرد را به کار بردن برای رفع ایستیلای اجنبی است و اگر این کار نتوانیم دیگر فایده ایی برای زنده بودن نمی بینم . ارد بزرگ اندیشمند و متفکر برجسته کشورمان می گوید : آنکه به سرنوشت میهن و مردم سرزمین خویش بی انگیزه است ارزش یاد کردن ندارد . عطاملک جوینی در حالی که به زمین می نگریست به خ